zaterdag 4 augustus 2012

Cookingclass Lanternes

Vanmorgen gaat alweer op tijd de wekker, we gaan koken vandaag! Toch maar gewoon ontbijten en dan met de taxi naar Nha Trang waar we rond 8.45u bij Lanternes binnen lopen. Neil en Gemma uit Ierland zitten er al en al snel komen Jim en Kathy uit Australie en Eric en  Amelie uit Noorwegen ! We krijgen wat te drinken aangeboden en uitleg over het programma. We gaan fresh springrolls maken als voorgerecht, het hoofdgerecht is claypot met varkensvlees, kip of vis en het toetje is gecarameliseerde mango, ananas of banaan. Je mag je voorkeur opgeven en dan vertrekken we naar de markt met een soort van rikja.

Eenmaal op de markt doen we inkopen en krijgen we uitleg over de producten.  De masterchef gaat altijd bij dezelfde leveranciers omdat ze weet dat daar de beste producten zijn. We kopen groente zoals komkommer, wortel, knoflook, rode peper middelmaat ( medium hot), uien en fruit voor het toetje. Varkenskarbonade, makreel, kip en ........ verse kikker voor de liefhebbers. Natuurlijk wil Ria wel proberen, zo ook Neil, Kathy en Jim. Dick zeker niet. De kikkers zaten in een zak wat te springen, eentje werd eruit gehaald en gelijk waren de anderen stil..... De kikker werd ter plekke dood gemept en gevilt. De poten en kop werden met een schaar eraf geknipt. Oei, nou weet ik niet zeker of ik dit nog wil, nou. Ja, ik heb A gezegd dus ook B.

We maken een kleine stop bij een suikerriet tentje en krijgen daar een plastic zakje met ijsklontjes en een drankje dat bestaat uit sap van het suikerriet en mandarijn. Er zit een elastiekje omheen wat het geheel bij elkaar houdt, eenvoudig en handig zo'n pakje drinken. Heerlijk fris van smaak en niet te zoet door de mandarijn. Daarna nog een zakje echte Knorr kopen, beetje van jezelf en een beetje van.......Knorr. Ook hebben we nog rijstpapier nodig voor de springrolls en verse noodles. Ook die koop je op de markt.

Eenmaal terug beginnen we gelijk, die meid legt het allemaal professioneel uit en maakt veel grapjes. Helaas ben ik haar naam kwijt. De springroll maken is niet veel werk, goed kijken naar de juffrouw en niet te royaal met de ingredienten. Beetje vast oprollen is noodzakelijk voor een goed resultaat en bij teveel inhoud gaat het papier kapot. Dick is heel handig en heeft er zo twee klaar, een dikke en een normale.

Daarna de claypot klaar maken. Een claypot is een klein aardewerk pannetje met deksel dat op het vuur kan. Iedereen krijgt een parafine brander en kwartiertje later hebben we een heerlijk hoofdgerecht, de uien carameliseren een beetje en zelfs de kikker was heerlijk. Smaakt een beetje als kip. De masterchef komt bij iedereen proeven en het lijkt net  alsof we in het programma Masterchef zitten. We krijgen uiteraard allemaal complimentjes!

Het nagerecht is eerst het fruit lichtjes aan bakken en een  kwestie van suiker branden, flamberen
en indikken. Heerlijk met een bolletje ijs, erg zoet, echt iets voor Esmee.
Ja, ik denk dat Dick genoeg ideeen heeft voor het evalutiediner van  "Kump good" op 19 augustus as.

Als afsluiting krijgen we te horen dat we " the best cookingclass ever" waren en met een klein kadootje en de recepten vertrekken we.

Nu snel naar de Sailingclub waar we ons verheugen op een bedje aan het strand en een koele duik in de zee. Even geen bedje vrij maar na een drankje kunnen we snel plat voor onze duik en ons middagdutje. Even lezen, even niks en dan naar de shuttelbus die weer ons naar het resort brengt.

Na een pilsje en een douche weer terug naar Nha Trang center waar we genieten aan een tafeltje aan het strand en genieten van het uitzicht, de volle maan, de live muziek en ons dineetje. Waat hubbe ver ut toch good!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten